Autor Wątek: Pies w autobusie  (Przeczytany 495 razy)

Pies w autobusie

• Gość
Pies w autobusie
« : Luty 22, 2011, 11:22:54 »
Musze przewieźć psa. Jest średniej wielkości, dokładnie to foxterier. Nie mam kagańca i mam pytanie - czy jest on niezbędny? Piesek nikogo nie ugryzł i by tego nie zrobił. Ew. może chcieć się pobawić, a podróż by trwała  30 minut. Dodatkowo boję się reakcji ludzi i czy mam podejść i zapytać się kierowcy o pozwolenie?

Offline ojeja

• Aktywny uźytkownik
Odp: Pies w autobusie
« Odpowiedź #1 : Luty 24, 2011, 01:24:03 »
niestety przepisy nakazują przewóz psa w kagańcu. Kierowca może cię nie puścić do autobusu albo kazać wysiąść, albo nie zareaguje (to zależy od niego i jego nastawienia). Dla swojego spokoju weź psiakowi kaganiec. Ja jak jadę to zawsze staram się umiejscowić tak żeby było jak najmniej ludzi i żeby nie musieli przechodzić obok mnie i mojego psa. I jeśli nie ma tłoku w pojeździe (tramwaj, autobus) to raczej kagańca nie ubieram (ale mam i trzymam "na widoku") a jeśli widzę że robi się tłok to niestey kaganiec na pychol i tak jedziemy.
pies - cztery łapy i ogon - szczęście w domu

Offline ozierek

• Nowy użytkownik
  • *
Odp: Pies w autobusie
« Odpowiedź #2 : Sierpień 13, 2011, 04:17:28 »
Hey ;)
Ja mam jacka rusella ma narazie 9 miesiecy jezdze z nim autobusem i nie mam kaganca ale zawsze zanim wsiade pytam sie kierowcy czy moge z nia jechac ;) i oczywiscie zawsze pytam sie czy bilet bd mi dla niej potrzeabny ;)

+ Szybka odpowiedź