Autor Wątek: Czy tak można ?  (Przeczytany 1048 razy)

Offline Eirene

• Aktywny uźytkownik
Czy tak można ?
« : Czerwiec 14, 2010, 06:10:53 »
Ja i Papi mamy sąsiada , który chodzi ze swym psem bez smyczy ,kagańca i innych wyposażeń . Pies jest groźny . Boję przechodzić koło ich domu Papi jest od niego mniejszy papi ma tylko 30 cm boje że pies wyleci z podwórka , kilka razy było do niego dzwoonione ... Co robić ?? Serdecznie Pozdrawiam z góry dziękuję ...
"Pies jest jedyną istotą na świecie , która bardziej kocha Ciebie niż samego siebie"./J. Billings /

Offline codasha

• Nowy użytkownik
  • *
Odp: Czy tak można ?
« Odpowiedź #1 : Czerwiec 14, 2010, 10:23:36 »
Oczywiście, że tak nie można...

Proponuję, żeby ktoś porozmawiał z sąsiadem. Powinniście powiedzieć mu, że boicie się psa, powinien wyprowadzać go na smyczy i najlepiej jeszcze w kagańcu. Jeśli sąsiad zignoruje Wasze prośby, nie pozostaje nic innego jak tylko powiadomienie straży miejskiej lub nawet policji - szczególnie jeśli pies sąsiada wyrządził już komuś krzywdę... Sąsiad zostanie pouczony, będzie musiał okazać zaświadczenie o tym, że pies jest szczepiony. Może zostać ukarany mandatem (do większości ludzi to przemawia :P). Nie warto czekać, może dojść do tragedii.
Moim problemem są dwa ogromne, agresywne wilki biegające na terenie posesji ogrodzonej lichym płotkiem, który kończy się na wysokości moich bioder. Psy rzucają się wściekle na ogrodzenie, a ja tylko modlę się, żeby żaden z nich nie zechciał go przeskoczyć. Staram się omijać tamto miejsce, chociaż nie zawsze jest to możliwe..

Powodzenia, pozdrawiam.

Offline ojeja

• Aktywny uźytkownik
« Odpowiedź #2 : Lipiec 05, 2010, 09:47:42 »
porobić psu zdjęcia jak biega luzem bez kagańca, spróbować porozmawiać z sąsiadem, nie wiem w jakim jesteś wieku. Ale jeśli masz mało lat to niech z sąsiadem porozmawia ktoś z dorosłych. Wytłumaczyć mu że jego pies stanowi zagrożenie dla innych zarówno psów jak i ludzi. Jeśli rozmowa nie przyniesie skutku, wówczas zgłosić sprawę do straży miejskiej. Oni powinni sąsiadowi dać pouczenie, jeśli pouczenie nie odniesie skutku i nadal pies będzie biegał luzem wówczas straż ma obowiązek wystawić mu mandat i sprawę skierować do sądu grodzkiego
pies - cztery łapy i ogon - szczęście w domu

młody

• Gość
« Odpowiedź #3 : Październik 03, 2010, 07:23:00 »
Witaj. jestem ciekaw czy masz jeszcze problem z sąsiadem? jeśli nie to jak to rozwiązalaś?

Offline łatek

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #4 : Kwiecień 01, 2011, 10:56:40 »
Ja powiem szczerze coraz częściej myślę nad kupnem polisy oc dla mojego psa, podobno nie kosztuje dużo a zabezpieczenie to zawsze jakieś jest co sądzicie?
http://ubezpieczenia-zwierzat.pl/ubezpieczenia-psow.html

Ma ktos z was coś podobnego?

sławek

• Gość
« Odpowiedź #5 : Lipiec 14, 2011, 01:47:12 »
Witam mam problem ... moja jeszcze obecna zona oddała psa do schroniska  był tam 2 miesiace odnalazłem do i zabrałem czy mozna ja osk. o odszkodowanie za naruszenie  psychiki psowi (chce ja za to ukarac ) bo tak sie nie robi a moze znacie prawnika pozdro s.rzepkowski@op.pl

Offline truskaweczki2

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #6 : Styczeń 31, 2012, 02:52:52 »
;) czy może ktoś dać znak jak te sprawy się zakończyły ... mam podobne problemy :/

+ Szybka odpowiedź